Derde leiderstrui stuurt Peter Sagan met goed gevoel de Alpen in

Sagan tevreden over verwezenlijkingen in Ronde van Zwitserland

Derde leiderstrui stuurt Peter Sagan met goed gevoel de Alpen in
Foto: © photonews

Het liefst van al had hij er nog een ritzege bij gedaan in de vijfde etappe, maar Peter Sagan moest zijn meerdere erkennen in Elia Viviani. Niet getreurd: één ritzege en drie dagen in de leiderstrui zijn ook al mooi. Sagan kan in rit zes genieten van zijn laatste dag als leider.

Bij Sagan moet je uiteraard altijd met twee woorden spreken, maar aangezien het peloton de Alpen intrekt, lijkt het wel een zekerheid dat hij zijn gele trui straks moet afstaan. Heel erg is dat niet. "Ik denk dat ik tevreden kan zijn met al wat ik tot dusver bereikt heb in de Ronde van Zwitserland en met de prestatie van het team", oordeelt het kopstuk van Bora-Hansgrohe.

LAATSTE SPRINTERSKANS

Al was er wel de hoop om ook in de straten van Einsiedeln naar de zege te sprinten. "Het was de laatste rit in de Ronde van Zwitserland van dit jaar met een aankomst voor de sprinters. We hadden die graag gewonnen. Ik zat vlak achter Viviani in de laatste bocht naar links, maar hij kon me voor blijven tot aan de streep."

Dit keer had het dan wel niet het hoogste goed opgeleverd, Sagan was niet blind voor wat zijn maats onderweg allemaal gedaan hadden. "Opnieuw wil ik mijn teamgenoten bedanken voor hun toewijding en hun inspanningen om de koers te controleren, me te beschermen en me goed te plaatsen voor de sprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties