Dichte ereplaats geeft Jasper Stuyven nieuwe moed: "Klaar voor het BK, maar ook voor de Tour"

Jasper Stuyven heeft het goede gevoel op de fiets opnieuw te pakken

Dichte ereplaats geeft Jasper Stuyven nieuwe moed: "Klaar voor het BK, maar ook voor de Tour"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven heeft zich nog eens van zijn beste kant laten zien. Klasbakken als Viviani en Sagan waren dan wel te sterk, Stuyven was zeker en vast 'best of the rest' in de vijfde rit van de Ronde van Zwitserland. De Belg had graag die eerste twee nog meer het vuur aan de schenen gelegd.

Nochtans is een derde plaats ook al mooi. "Het had meer kunnen zijn, als John Degenkolb en ik niet ingesloten geraken in een bocht op 800 meter van de finish. Daardoor zat ik iets te ver en was ik het 'momentum' kwijt. Ik nam nog wat risico's in de laatste bocht, draaide binnenkant door en werd nog mooi derde", doet Stuyven het verhaal van de sprint in HLN.

Dit moet wel een boost geven voor het BK dat eraan komt in Gent. Met een parcours dat iets voor hem is? "Vlak, heuvelachtig of whatever: eigenlijk maakt het me niet uit. De ervaring leert me dat het BK altijd hard genoeg is. Een lange, zware wedstrijd waarin alle Belgische toppers keihard tegen elkaar koersen."

HOOGTESTAGE IN TENERIFE

Na een minder voorjaar moest een hoogtestage in Tenerife Stuyven opnieuw lanceren. "Daar hervond ik het trainingsplezier. Ik werkte hard, zag af. Het vertaalde zich in de Hammer Series al in een goed gevoel. Een gevoel dat zich nu doorzet op WorldTour-niveau. Ik zal niet alleen klaar zijn voor het BK, maar ook voor de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties