Eddy Merckx duidt zijn topfavoriet voor Ronde van Frankrijk aan

Eddy Merckx zet Geraint Thomas met stip op één

Eddy Merckx duidt zijn topfavoriet voor Ronde van Frankrijk aan
Foto: © photonews

Het is koffiedik kijken wat de Ronde van Frankrijk 2019 zal brengen. De renners die vorig jaar bovenaan eindigden, hebben allemaal wel iets voor. Er is ofwel een val geweest, ofwel een ziekte, ofwel staar er al een (haast) zeker forfait achter hun naam. Wat denkt Eddy Merckx er allemaal van?

"Het is in de eerste plaats moeilijk te zeggen wie er uit de top vijf van vorig jaar effectief aan de start zal staan. Froome en Roglic zijn er sowieso niet bij en ik hoor dat Kruijswijk ziek zou zijn. Voor Dumoulin is het ook ver van ideaal. Thomas zie ik de gemiste koerskilometers na zijn val in de Ronde van Zwitserland wel nog inhalen op training", gaat Merckx in HLN het rijtje af.

Die laatste krijgt dan toch nog altijd een streepje voor. "Als hij aan de start komt, dan is Geraint voor mij de topfavoriet. Hij is per slot van rekening toch de winnaar van vorig jaar. Als Thomas niet op volle kracht aan de start komt, dan liggen er kansen voor andere renners. Dan bestaat de kans dat we een nieuwe Tourwinnaar krijgen."

BERNAL GROOTSTE BELAGER VAN PLOEGMAAT THOMAS

In dat geval kan het nog altijd dat de zege binnen dezelfde ploeg blijft. "Ik denk vooral aan Bernal. Hij was voor mij de topfavoriet voor de Giro, maar door zijn sleutelbeenbreuk liep het anders. Die blessure kan nu in zijn voordeel spelen. Maar ik onderschat deze keer de Fransen niet. Ik weet niet of ze kunnen winnen, maar Pinot en Bardet zijn bij de kanshebbers zoals het er nu voor staat."

WELLICHT GEEN EINDZEGE VOOR FUGLSANG

Vanwege de weinige tijdritkilometers. "Het parcours is voor hen een voordeel, maar ook voor de Colombianen. Nibali en Landa waren goed in de Giro, maar in het verleden is gebleken dat die mannen dan minder zijn in de Tour. Fuglsang heeft de Dauphiné gewonnen, maar daar deden ze het hooggebergte niet aan. Ik denk dat we voor eindwinst naar iemand anders moeten kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties