Gewaardeerde Oliver Naesen krijgt opnieuw zelfde rol, Tourselectie bij AG2R bijna voltallig

Gewaardeerde Oliver Naesen krijgt opnieuw zelfde rol, Tourselectie bij AG2R bijna voltallig
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele ploegen beginnen al namen te lossen voor de Ronde van Frankrijk. Bij AG2R, de ploeg van Oliver Naesen, is het huiswerk al bijna af. De voormalig Belgisch kampioen is alvast zeker van zijn plek, net als zes teamgenoten. Enkel over de achtste renner is er nog geen uitsluitsel.

Het is uiteraard geen verrassing dat Naesen mee mag naar de Tour. Ook de voorbije jaren reed hij er steeds in dienst van Romain Bardet en bij de Franse ploeg zijn ze zeer te spreken over het werk van de Belg. Hij reed dan ook al de Dauphiné ter voorbereiding van de Tour en zal dus opnieuw fungeren als luxe-helper van zijn klassementsman.

MINSTENS TOP VIJF EN LIEFST HOGER

Bedoeling is alleszins om Bardet aan een betere eindklassering te helpen dan vorig jaar. Toen werd de Fransman slechts zesde. Verschijnen ook al zeker aan de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel: Tony Gallopin, Mikael Cherel, Pierre Latour, Mathias Fränk en Benoit Cosnefroy.

Enkel de laatste plek is dus nog vrij. Over wie er als achtste man mee mag, zal er op dertig juni beslist worden. Exact een week voor de Tourstart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties