Met nieuwe generatie in aantocht droomt opgeluchte Benoot van BK: "Chapeau wat Evenepoel presteert"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Benoot opgelucht dat zware val in Parijs-Roubaix hem niet uit de Tour houdt

Met nieuwe generatie in aantocht droomt opgeluchte Benoot van BK: "Chapeau wat Evenepoel presteert"
Foto: © photonews

Nadat hij in Parijs-Roubaix zwaar in aanraking kwam met een ploegwagen van Jumbo Visma - en de achterruit van die wagen zelfs verbrijzelde, moet het niet gemakkelijk geweest zijn om Tiesj Benoot te zijn. Het moment is immers daar om te oogsten, vooraleer de nieuwe generatie echt haar top bereikt.

In Gazet van Antwerpen komt Benoot nog eens terug op die val en de gevolgen. "Ik heb lang gevreesd of dit wel ging goedkomen voor de Tour. Dat is niet bepaald een wedstrijd waar je aan tachtig procent van je kunnen moet starten. Vooral omdat ik twee weken lang werkelijk niets kon doen."

MET DANK AAN RUST EN HOOGTESTAGE

Uitgebreid rust nemen was toen cruciaal om nu wel met een gerust gemoed naar de Tour te kunnen. "Na twee weken bed en zetel is het gelukkig verbeterd. Eerst nog enkele weken thuis wat opbouwen, maar eenmaal ik op hoogtestage zat op de Sierra Nevada is het goed beginnen te gaan."

BELGISCHE TRUI OP 1 NA SCHOONSTE

Benoot liet in 2019 al heel wat mooie ereplaatsen noteren, maar die grote overwinning ontbreekt. "Wil ik later kunnen zeggen dat 2019 een goed jaar was, dan moet ik straks toch een keer een wedstrijd met naam winnen. Is dat het BK? Graag. Na de wereldkampioenentrui is de Belgische trui de schoonste in het hele peloton."

De renner van Lotto-Soudal is nog altijd maar 25 en toch komt er al een jongere generatie op de poort kloppen. "Chapeau wat Evenepoel presteert. Ook ik zit daar met open mond naar te kijken. Maar of dat zoveel anders is dan de renners die tien jaar geleden tegen Boonen of Cancellara moesten koersen? Er zijn er altijd een paar die erbovenuit steken."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties