Sportdirecteur Dirk Demol wacht ferme uitdaging
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Demol moet sterk team rond Politt bouwen voor de klassiekers

Sportdirecteur Dirk Demol wacht ferme uitdaging
Foto: © photonews

Dirk Demol staat voor een drukke periode. De Belgische sportdirecteur moet bij Katusha een sterke ploeg maken voor de klassiekers. Nochtans heeft de Russische ploeg daar geen traditie in, maar met steeds sterker wordende Nils Politt, is dat wel het eerste werk.

"We hebben veel ruimte, want slechts enkele van onze renners hebben een contract voor volgend jaar. Veel renners willen blijven", licht Demol de situatie van de ploeg toe bij Cyclingnews. "Wat duidelijk is, is dat we Nils Politt aan boord hebben en dat hij een klassiek team rond hem verdient na de stappen die hij gezet heeft. Dat is mijn eerste prioriteit."

In dat geval ligt er dus wel wat werk op de plank. "Ik heb al enkele namen in mijn hoofd om aan te trekken", belooft Demol. "We hebben al enkele goede renners, maar nog twee of drie nuttige pionnen erbij hebben, kan heel belangrijk zijn."

GEEN VREES VOOR VERTREK ZAKARIN

Katusha zet dus volop in op het klassieke en niet zozeer op het aantrekken van een vervanger voor Kittel. En wat met het rondewerk? Ilnur Zakarin wordt immers aan CCC gelinkt. "Hij reed een goede Giro met een ritzege en een tiende plaats in de eindstand. Dat was wel oké. Waarom zou hij van team veranderen? Hier is hij altijd een kopman in de grote ronden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties