Voltallig podium van Jumbo-Visma aangevoerd door echte specialist: "Mooie uitgangspositie en meerdere troeven"

Voltallig podium van Jumbo-Visma aangevoerd door echte specialist: "Mooie uitgangspositie en meerdere troeven"
Foto: © photonews

Het was een heus huzarenstukje waar Jumbo-Visma mee uitpakte in de ZLM Tour. De drie beste tijden in de proloog werden allemaal neergezet door renners van dezelfde ploeg. Zo deden Mike Teunissen en Tony Martin het prima, maar de gelukkigste man in de ploeg was toch wel Jos van Emden.

De Nederlander staat bekend als een echte tijdritspecialist en was blij nog eens de smaak van een overwinning te proeven. "Het is alweer van twee jaar geleden in de Giro dat ik nog eens won. Het gevoel was goed en ik heb echt op de limiet moeten rijden. Mike had een goede tijd neergezet en dan weet je dat je het nergens kan laten liggen."

De tijd van Teunissen verbeteren was aanvankelijk nog geen garantie op winst. "Met Tony na mij was ik er ook niet gerust op. Als je dan toch geklopt moet worden, dan het liefst door een ploeggenoot. Het is mooi dat we het volledige podium bezetten."

Ik heb zelf klassementsambities 

Jos van Emden

Dat biedt ook perspectief voor het vervolg van de rittenkoers. "Voor de rest van de week hebben wij een mooie uitgangspositie en meerder troeven om uit te spelen. Ik heb zelf klassementsambities, maar het belangrijkste is dat we het uiteindelijk binnen de ploeg houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties