Jumbo-Visma geeft ook in vierde rit helemaal niets weg in ZLM Tour, vier Belgen in de top tien

Jumbo-Visma geeft ook in vierde rit helemaal niets weg in ZLM Tour, vier Belgen in de top tien
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Jumbo-Visma niet kan winnen met een Nederlander, dan heeft het nog altijd de Noor Amund Grøndahl Jansen. Die boekte zijn eerste overwinning als prof in de etappe van Buchten naar Landgraaf. De Belgen moesten het in deze heuvelachtige rit stellen met ereplaatsen.

De aanvangsfase van de rit werd al mee kleur gegeven door een landgenoot, namelijk door Jenthe Biermans. De Katusha-renner zat mee in de vroege ontsnapping. Die hield het al bij al niet zolang uit. Op vijftig kilometer van de meet had er al een hergroepering plaatsgevonden. 

Er zouden uiteraard nog wel wat aanvalspogingen volgen. Lammertink had wel zin in een solo van ver. Een achtervolgend groepje haalde hem toch weer terug. Het zou niet het laatste zijn wat men van Lammertink zou zien, want aan de finish was de Nederlander nog goed voor een vierde plaats, vlak achter de Deen Wurtz.

TEUNISSEN BLIJFT LEIDER

Het was Amund Grøndahl die met nog een kilometer te gaan de beslissende demarrage in de benen had. Teunissen werd tweede en behoudt zo de leiderstrui op één rit van het einde. Met Jelle Wallays, Jan Bakelants, Jasper De Buyst en Dimitri Peyskens eindigden er vier Belgen vlak achter mekaar. Zij werden respectievelijk zesde, zevende, achtste en negende in de daguitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties