Sterren kijken in Geraardsbergen: Van Impe, Le Mond en Cipollini zakken af naar Champions Cycle Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wielersterren uit het verleden doen mee aan Champions Cycle Tour

Sterren kijken in Geraardsbergen: Van Impe, Le Mond en Cipollini zakken af naar Champions Cycle Tour

Op zeven juli is er niet alleen de ploegentijdrit van de Ronde van Frankrijk, maar ook de Champions Cycle Tour. Heel wat wielersterren uit het verleden kunnen dan bewonderd worden tijdens een tocht van ongeveer negentig kilometer door de Vlaamse Ardennen.

Elke vedette van weleer zal als kopman fungeren van een team van acht. Er staan weer klinkende namen op de affiche, met uit eigen land onder andere Lucien Van Impe. Buitenlanders die present tekenen zijn onder meer Le Mond, Zoetemelk, Cipollini en Breukink. Verleden wordt verbonden met het heden, want ook veldrijdster Jolien Verschueren is van de partij.

Om 9u30 worden de sterren voorgesteld aan het publiek, om dan om 10u aan hun tocht te beginnen. Het is dan vooral uitkijken naar de beklimming van de Muur van Geraardsbergen. De finish is voorzien tussen 15u30 en 16u30. De ploegentijdrit uit de Tour kan ook op groot scherm gevolgd worden.

OPBRENGST VOOR STICHTING TEGEN KANKER

De Champions Cycle Tour is een initatief van Rudy Pevenage en wordt voor het tweede jaar op rij. Alle opbrengsten gaan integraal naar de Stichting tegen Kanker. Vorig jaar werd er in totaal zo'n 7000 euro bij mekaar gezameld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië
03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties