Alle druk op de schouders van Victor Campenaerts: "Van Aert is misschien wel mijn grootste concurrent"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties

Victor Campenaerts ziet Wout Van Aert als grootste concurrent voor BK tijdrijden

Alle druk op de schouders van Victor Campenaerts: "Van Aert is misschien wel mijn grootste concurrent"
Foto: © photonews

Bij Lotto Soudal komen Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Frederik Frison, Tim Wellens en kersverse prof Brent Van Moer donderdag in Middelkerke aan de start van het BK tijdrijden. Maar het is natuurlijk vooral uitkijken naar de prestatie van de werelduurrecordhouder.

Campenaerts is misschien wel dé grote favoriet voor het BK tegen de klok, maar de concurrentie is groot. "Ik heb het parcours zelf nog niet gereden, maar performance manager Kevin De Weert is alvast gaan verkennen. Het ziet er een biljartvlak profiel uit en op technisch vlak zeker niet te moeilijk", vertelt Campenaerts in een vooruitblik bij zijn team. "Middelkerke is aan de zee dus de wind zal wel een bepalende rol spelen."

De druk ligt natuurlijk op de schouders van de in Winksele wonende Antwerpenaar. "Dat ik dé te kloppen man ben, brengt zeker druk met zich mee. Als ik het BK tijdrijden niet win, zou er teleurstelling heersen. Als ik win, zou ik alleen maar bevestigen en zeker niet verrassen. Maar als je het werelduurrecord kan breken voor de ogen van 650.000 Vlamingen, denk ik niet dat ik slecht presteer onder druk."

"Als ik het BK tijdrijden niet win, zou er teleurstelling heersen"

Ook Campenaerts denkt net als veel kenners dat Van Aert zijn grootste concurrent wordt. "Van Aert is misschien wel mijn grootste concurrent als je zijn prestatie in de Dauphiné bekijkt. Daarnaast is ook Evenepoel in bloedvorm. Maar er zijn ook sterke renners binnen de Lotto Soudal-ploeg. Thomas De Gendt zette scherpe tijden neer in de tijdritten van de Giro en Tim Wellens won de tijdrit in de Ronde van België."

"Ik ga naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden om te winnen. Mocht ik geklopt worden door iemand van het team, dan zal ik teleurgesteld zijn. Maar liever door een ploeggenoot dan door een andere renner, al zal de persoonlijke teleurstelling wel even groot blijven. Uiteraard hoop ik dat de Belgische kampioenentrui binnen de ploeg blijft", besluit Campenaerts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties