"Dit is een nieuwe stap vooruit in mijn carrière", maar Tiesj Benoot houdt in Tour rekening met scenario van 2017
Redactie
| 2 reacties

Tiesj Benoot gaat in eerste instantie voor ritzege in de Tour

"Dit is een nieuwe stap vooruit in mijn carrière", maar Tiesj Benoot houdt in Tour rekening met scenario van 2017
Foto: © photonews

Tiesj Benoot was met zijn vierde plek in de eindstand ongetwijfeld één van de Belgische uitblinkers in de Ronde van Zwitserland. Het was al van 2007 - met Stijn Devolder - geleden dat er nog eens een Belg top 10 reed. De vertrekker bij Lotto Soudal blijft echter met de beide voeten op de grond.

De Ronde van Zwitserland was een goede generale repetitie voor Tiesj Benoot. "Mooi. Maar vooral onverhoopt", staat te lezen in HLN. "Na twee competitieloze maanden op het hoogste niveau had ik hier vooraf voor getekend. Dit is een nieuwe stap vooruit in mijn carrière. Mijn hoogtestage in de Sierra Nevada rendeert dus. Ik blijf het zeggen: nooit eerder reed ik zó goed bergop."

Benoot gaat in de Tour voor een ritzege, maar mogen wij als Belgen ook niet dromen van meer? "Dromen mag altijd, hé", lacht de Lotto Soudal-renner. "Maar ik blijf realistisch. De Tour is een andere koers. Daar ga ik in de eerste plaats voor een ritsucces. Ik houd rekening met een slechte dag, net zoals twee jaar geleden."

'Zo lang mogelijk aanklampen'

"Toen zette ik me op dag acht op kant en deed ik op dag negen alweer mee voor winst. Het plan is om nu zo lang mogelijk aan te klampen. Tot ik die verwachte tijdsklap krijg. En dan pas het vizier van richting te veranderen."

Voor Benoot volgt er nu een rustige week in aanloop naar het BK. "Het harde werk zit erop, veel conditie zal ik niet meer kunnen bijkweken. Hoeft ook niet meer. Rustig herstellen dus. En dan zo fris mogelijk richting BK en Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties