'Elia Viviani verlaat Deceuninck-Quick.Step en is zo goed als rond met nieuwe ploeg'
Redactie
| 81 reacties

'Elia Viviani zo goed als rond met het Franse Cofidis'

'Elia Viviani verlaat Deceuninck-Quick.Step en is zo goed als rond met nieuwe ploeg'
Foto: © photonews

Elia Viviani zal volgend seizoen meer dan waarschijnlijk niet meer met een truitje van Deceuninck-Quick.Step te zien zijn. De Italiaanse sprinter is zo goed als rond met de Franse ploeg Cofidis.

De interesse van Cofidis is natuurlijk zeker niet nieuw. De ploeg van teammanager Cédric Vasseur hengelt al enkele weken naar de diensten van Elia Viviani, die bij Deceuninck-Quick.Step over een aflopend contract beschikt.

Volgens HLN zou de transfer zo goed als rond zijn en neemt de Italiaanse kampioen ook zijn lead-out Fabio Sabatini mee naar Cofidis. 

Zelf had Viviani na zijn twee ritzeges in de Ronde van Zwitserland al aangegeven dat hij tot na de Tour zou wachten om te beslissen. Maar zijn keuze lijkt dus nu al definitief gemaakt te zijn. 

Wel Martin, geen Gilbert

Cofidis, dat vol voor een WorldTour-licentie wil gaan, zou ook klimmer Guillaume Martin (Wanty-Gobert) willen binnenhalen. Philippe Gilbert bedankte dan weer voor de interesse omdat er in Frankrijk slechts een contract van één seizoen klaarlag voor de ervaren Waal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties