Jose De Cauwer onder de indruk: "Zege in Elfstedenronde zou wel eens opstap naar een andere carrière kunnen zijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties

José De Cauwer denkt dat zege van Tim Merlier in Elfstedenronde opstap naar nieuwe carrière kan zijn

Jose De Cauwer onder de indruk: "Zege in Elfstedenronde zou wel eens opstap naar een andere carrière kunnen zijn"

Netjes wat Tim Merlier zondag in de Elfstedenronde presteerde. De veldrijder, of moeten we sprinter zeggen, van Corendon-Circus klopte Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen en boekte zo de mooiste zege op de weg uit zijn carrière. José De Cauwer denkt toch na over een carrièreswitch.

Merlier bevindt zich al jaren in de subtop van het veldrijden. Maar op de weg kan hij ook goed uit de voeten. Vorig jaar won hij twee ritten en de puntentrui in de Ronde van Denemarken, in de Elfstedenronde legde hij Jakobsen en Philipsen over de knie. Toch niet de twee minste namen. 

Startgeld in de cross

En dus lijkt er na Mathieu van der Poel en Wout Van Aert nog een veldrijder carrière te kunnen maken op de weg. "Je moet je dan afvragen met wat kun je het meeste geld verdienen in de toekomst", aldus ex-bondscoach en analist José De Cauwer bij Sporza. "In het veldrijden heb je telkens de mogelijkheid om startgeld binnen te rijven."

"Misschien is er door Van Aert en Van der Poel minder geld over voor een type-renner zoals Merlier. En dan kan het misschien zijn dat een WorldTour-ploeg op de proppen komt. Deze zege in de Elfstedenronde nemen ze hem nooit meer af en het zou wel eens een opstap naar een andere carrière kunnen zijn."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties