Lotto Soudal mag gerust zijn: "Dit zou me vertrouwen moeten geven voor het eerste deel van de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal mag gerust zijn: "Dit zou me vertrouwen moeten geven voor het eerste deel van de Tour"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan tankte zondag nog wat vertrouwen met het oog op de Tour. In de ZLM Tour bleef hij Max Walscheid en Dylan Groenewegen voor. "Dit zou me vertrouwen moeten geven voor het eerste deel van de Tour."

"De voornaamste doelstelling tijdens deze ZLM Tour was om de conditie aan te scherpen", legt Ewan uit. "Naast enkele sprints reed ik ook een goede tijdrit en trok ik gisteren ten aanval. Eigenlijk voelden de benen vandaag vrij zwaar aan, maar gelukkig had ik nog wat energie over om het af te maken. Uiteraard is een overwinning boeken goed voor het vertrouwen."

Roger Kluge en Jasper De Buyst brachten de pocketsprinter uiteindelijk in een ideale positie naar de meet. "Eens voorbij de chicane op 200 meter van de meet, wist ik dat ik mijn sprint moest inzetten. Ik kwam aan een mooie snelheid langszij en sprintte naar de overwinning."

Vertrouwen

Nu is het uitkijken naar de Tour na zijn twee ritzeges in de Giro. "Het is altijd goed om een sprint te winnen voorafgaand aan een groot doel. Zo gaven de twee etappezeges in de Ronde van Turkije me ook heel wat vertrouwen richting de Giro, waar ik twee keer wist te winnen. Het is leuk om het winnende gevoel opnieuw te ervaren en het zou me vertrouwen moeten geven voor het eerste deel van de Tour", besluit Ewan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties