Veldrijder plots topfavoriet voor BK op de weg? "Als het een sprint wordt, geloof ik erin"
Redactie
| 0 reacties

Tim Merlier gelooft in kansen op het BK als het een sprint wordt

Veldrijder plots topfavoriet voor BK op de weg? "Als het een sprint wordt, geloof ik erin"
Foto: © photonews

Ploegleider Christoph Roodhooft vindt Tim Merlier al drie jaar de snelste man van België. De veldrijder en boezemvriend van Wout Van Aert boekte gisteren zijn mooiste profzege ooit op de weg in de Elfstedenronde. Toch blijft hij nuchter met het oog op het BK in Gent.

Het kan snel verkeren. Een maand geleden zat de veldrijder van het toenmalige Creafin-Tüv Süd nog zonder ploeg, maar de Oost-Vlaming werd opgevangen door Roodhooft en Corendon-Circus. Een succesvolle zet, want Merlier bedankte zondag voor het vertrouwen met winst in de Elfstedenronde. 

Het BK van komende zondag in Gent wordt andere koek. Maar Merlier als snelle man natuurlijk zeker niet kansloos in een land dat al een tijdje zonder echte rassprinter zit. "Als het een sprint wordt, geloof ik erin", vertelt Merlier in Het Nieuwsblad. "Met Otto Vergaerde en Jonas Rickaert heb ik mannen die mij perfect kunnen brengen. Maar ik denk niet dat het een sprint wordt."

BK's lastigste koersen 

"Ik heb vier BK's gereden en dat waren de vier lastigste koersen uit mijn carrière. Ik heb het nooit anders geweten dan dat de sterkste renner wint. En ik sta zeker nog een niveautje onder mannen als Gilbert, Van Avermaet, Van Aert of Lampaert", bekent hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties