Wout Van Aert geeft advies aan boezemvriend Tim Merlier: "Op volle kracht is hij één van de snelsten van het peloton"

Redactie
| 1 reacties
Wout Van Aert geeft advies aan boezemvriend Tim Merlier: "Op volle kracht is hij één van de snelsten van het peloton"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Merlier verbaasde zondag met zijn sprintzege in de Elfstedenronde. Ook ex-ploegmaat en boezemvriend Wout Van Aert was onder de indruk, al weet de drievoudige wereldkampioen veldrijden dat Merlier nog extra vermogen nodig heeft.

Van Aert was op de terugweg van 'La Cannibale' toen Merlier Jakobsen en Philipsen het nakijken gaf in de Elfstedenronde. "Ik was onder de indruk. Hij zag er sterk uit", aldus Van Aert bij Sporza. "Ik wist wel dat hij dit kon. De Elfstedenronde is niet te onderschatten, maar het is ook niet de zwaarste koers. Hij kon dus op volle kracht naar de finish en dan is Merlier een van de snelsten van het hele peloton."

Hebben we met ons land eindelijk nog eens een topsprinter? "Hij heeft die snelheid in de benen, zeker. Dat zie je in de cross ook. Als hij als eerste het veld wil indraaien, dan doet hij dat", vervolgt hij. "Op training kon ik hem ook nooit kloppen in de sprint. Maar een sprinter moet niet alleen kunnen sprinten. Die moeten ook eerst de heuvels bedwingen en een zware koers overleven. Daar moet Merlier nog sterker in worden."

"Ik denk niet dat hij snelheid zal verliezen, zeker als hij blijft crossen"

"Hij moet inhoud kweken. Nu komt hij vaak niet aan zijn echte sprintsnelheid toe omdat hij te vermoeid is na een zware koers. Maar hij staat nog maar aan het begin van zijn wegcarrière en bij zijn nieuwe ploeg (Corendon-Circus, red.) krijgt hij nu de kans om grotere koersen te rijden. Dat zal hem sterker maken", weet Van Aert. 

Van Aert denkt dat de Oost-Vlaming zijn snelheid zal behouden. Ook als hij meer op langere duurtrainingen gaat werken. "Het bot een beetje af als je enkel duurtrainingen doet, maar je behoudt als renner je specifieke eigenschappen. Ik denk niet dat hij snelheid zal verliezen, zeker als hij blijft crossen. Het is moeilijker om te leren sprinten dan om duurvermogen te kweken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties