Bondscoach Rik Verbrugghe ziet liefst zes kanshebbers op BK tijdrijden: "Beslissend in functie van EK"

Redactie
| 4 reacties
Bondscoach Rik Verbrugghe ziet liefst zes kanshebbers op BK tijdrijden: "Beslissend in functie van EK"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We gaan donderdag misschien wel één van de spannendste Belgische kampioenschappen tijdrijden ooit tegemoet. Ook bondscoach Rik Verbrugghe ziet liefst zes renners die kans maken.

"Ze zijn met zes", laat Verbrugghe optekenen in HLN. "Durf jij te zeggen wie wint? Ik niet." Verbrugghe doelt op Yves Lampaert, Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step), Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Tim Wellens (Lotto Soudal) en Wout Van Aert (Jumbo-Visma). 

Die laatste won de tijdrit in de Dauphiné, Lampaert deed hem dat mooi na in de Ronde van Zwitserland. Campenaerts is dan weer dé specialist en werelduurrecordhouder, terwijl Evenepoel en Wellens hun tijdritkunstjes toonden in de Baloise Belgium Tour. Wellens won, Evenepoel eindigde op 2" als 4e. En De Gendt? Die is altijd tot een verrassing in staat. Of bent u zijn derde plek in de afsluitende Giro-tijdrit in Verona al vergeten? 

"Ze zijn allemaal op hetzelfde moment in topconditie", weet de bondscoach. "Die vijf komen daardoor heel dicht in de buurt van het niveau van Campenaerts. Ik ben heel benieuwd naar donderdag. Ik wil dat podium zien."

EK in Alkmaar

Extra factor die meespeelt: de plekjes voor het EK tijdrijden van 8 augustus in Alkmaar zijn duur. "Het BK is voor mij beslissend in functie van het EK in Alkmaar. Het BK gaat laten zien welke jongens onder druk een topprestatie kunnen neerzetten", besluit Verbrugghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties