Greg Van Avermaet voor zwaar dilemma in 2020
Redactie
| 17 reacties

Greg Van Avermaet moet in 2020 voor Tour of Olympische Spelen kiezen

Greg Van Avermaet voor zwaar dilemma in 2020
Foto: © photonews

De Tour of de Olympische Spelen? Het is volgens inspanningsfysioloog Peter Hespel onmogelijk voor de wegrenners om volgend jaar de combinatie aan te gaan. Greg Van Avermaet - en ook Tiesj Benoot eigenlijk - staat dus voor een dilemma.

Belgian Cycling organiseerde maandag een infosessie over de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Ook inspanningsfysioloog Peter Hespel tekende present en die waarschuwde vooral voor de hitte in Japan. "Wie dacht dat het niet erger kon dan het WK in Qatar heeft het mis", citeert Het Nieuwsblad Hespel.

"Het wordt in Tokio dan wel minder warm - zo'n 28 graden -, maar de luchtvochtigheid bedraagt er 80 procent en dat is hevig. De renners zullen heel veel zweten en dehydrateren. Daarom is een acclimatisatie van veertien dagen nodig."

Moeilijke keuze

De wegrit wordt op 25 juli 2020 gereden, maar... de Tour eindigt pas op zondag 19 juli. Amper een week tussen, wat eigenlijk te weinig is om te acclimatiseren en tegelijk de jetlag en de lange vlucht te verteren. Greg Van Avermaet, die goud pakte in 2016, staat voor een moeilijke keuze.

"Als je zondag om 22 uur nog op de Champs-Élysées rijdt, kan je niet in de beste conditie aan de start staan in Tokio", klonk het. "Vorige keer zaten er wél twee weken tussen. Ik wil erbij zijn in Tokio, maar ik rij voor CCC en zij betalen mij. Het is geen evidente keuze om de Tour zomaar te schrappen."

Van Avermaet kan de Tour bijvoorbeeld wel opnieuw een week vroeger verlaten. "Ik heb dat ooit al gedaan. In 2015, toen Fleur werd geboren. Ik weet niet of ik dat nog eens kan doen. Soit, we gaan dat eens goed met het team moeten bespreken", aldus Van Avermaet

Geen probleem voor Benoot

Tiesj Benoot, gisteren ook aanwezig, ziet dan weer geen probleem. "De Tour eens laten vallen, dat kan geen kwaad", zei de man die na dit seizoen de deur bij Lotto Soudal achter zich toetrekt. "Ik zie de combinatie van het klassieke voorjaar en de Olympische Spelen wel zitten. Misschien kan ik dan ook eens de Giro rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties