Lotto Soudal heeft huiswerk af: "Laat ons beginnen met de ambitie uit te spreken om één rit te winnen"
Redactie
| 0 reacties

Marc Sergeant hoopt met 'sterkst mogelijke ploeg' in de Tour een ritzege te boeken

Lotto Soudal heeft huiswerk af: "Laat ons beginnen met de ambitie uit te spreken om één rit te winnen"
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft dinsdagochtend de acht namen voor de Tour de France bekendgemaakt. Volgens ploegmanager Marc Sergeant is het de sterkst mogelijke formatie. Hij mikt dan ook vol op ritwinst.

"Het was niet zo heel moeilijk om onze Tour-selectie op papier te zetten", vertelt Marc Sergeant. "Ik denk dat we de sterkst mogelijke ploeg afvaardigen. Alhoewel er reeds enkele klassementsrenners forfait gaven, hebben wij geen echte ambities wat het algemeen klassement betreft. Wij zetten vol in op ritwinst."

Ewan voor de sprints

Ewan is natuurlijk het speerpunt in de massasprints. "Voor Caleb Ewan wordt het zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk, maar toch zal hij zichzelf de nodige druk opleggen. Met reeds drie ritzeges in de Giro en ééntje in de Vuelta op zijn palmares denk ik dat de ambitie om ook een Touretappe te winnen automatisch komt."

Zes plaatsen lagen zo goed als vast, de overige twee tickets gingen naar Jens Keukeleire en Maxime Monfort. "Op een bepaald moment in de wedstrijd moeten de sprintersploegen hun verantwoordelijkheid opnemen en daarom selecteerden we Maxime Monfort. Hij moet het peloton op sleeptouw nemen tijdens de sprintetappes. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Maxime ook zijn kans mag gaan in andere ritten."

"Jens Keukeleire kan - net zoals Benoot en Wellens - zijn steentje bijdragen tijdens de sprintvoorbereiding. Voor mij is het duidelijk: tijdens een sprintetappe rijden de zeven andere Lotto Soudal-renners in functie van Caleb", aldus de ploegmanager. 

Ritzege

Ritwinst is het grote doel van Lotto Soudal. "Laat ons beginnen met de ambitie uit te spreken om één rit te winnen. Echter weet ik uit ervaring, eens je één ritzege boekt, er makkelijker een tweede volgt. Des te sneller de eerste overwinning komt, des te beter voor ons. De openingsetappe biedt meteen een kans daartoe en we gaan die opportuniteit proberen te benutten", besluit Sergeant

De selectie van Lotto Soudal voor de Tour: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Jens Keukeleire, Roger Kluge, Maxime Monfort en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties