Opvallend: 'Deceuninck-Quick.Step heeft geen plek voor Philippe Gilbert in de Tour'
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 50 reacties

Philippe Gilbert staat volgens L'Equipe niet aan de start van de Tour

Opvallend: 'Deceuninck-Quick.Step heeft geen plek voor Philippe Gilbert in de Tour'
Foto: © photonews

Philippe Gilbert zal op 6 juli in Brussel niet aan de start komen van de Ronde van Frankrijk. Dat staat te lezen in het Franse L'Equipe. De Waalse renner, die zijn contract bij de ploeg van Patrick Lefevere nog niet verlengd heeft, zou geen plekje krijgen bij Deceuninck-Quick.Step.

Het is nog afwachten tot de officiële selectie van Deceuninck-Quick.Step, maar L'Equipe brengt nu al naar buiten dat Gilbert naast de achtkoppige selectie valt. 

Gilbert was de afgelopen twee jaar telkens geselecteerd voor de Tour. Vorig jaar moest hij de Tour verlaten na een zware valpartij, waarbij hij eerst nog de etappe uitreed maar later een gebroken knieschijf aan het licht kwam. De Dauphiné van Gilbert mocht nochtans gezien worden. Hij werd onder meer tweede in de openingsrit naar Jussac. Eerder dit seizoen schreef hij al Parijs-Roubaix op zijn naam.

Zes renners quasi zeker

Bij Deceuninck-Quick.Step zijn enkele renners al helemaal zeker van de Tour: kopmannen Elia Viviani, Julian Alaphilippe en Enric Mas. De Spanjaard zou bovendien aangedrongen hebben op een selectie van Dries Devenyns. Viviani krijgt meer dan waarschijnlijk, Michael Morkov, Fabio Sabatini en Yves Lampaert/Kasper Asgreen mee voor de sprints.

Dan blijft er nog één plekje over. Mogen Asgreen en Lampaert allebei dan naar de Tour of moet 'Phil' zich toch klaarhouden voor een drukke maand juli? Of krijgen Mas/Viviani toch nog extra versterking mee? 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties