Remco Evenepoel in tweede jaar bij de profs meteen naar de Spelen? "Hij rijdt offensief, klimt goed en kan tijdrijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Remco Evenepoel in tweede jaar bij de profs meteen naar de Spelen? "Hij rijdt offensief, klimt goed en kan tijdrijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen van 2020 zijn nog veraf, maar toch zijn ze bij de Belgische wielerbond al druk in de weer met Tokio. Bondscoach Rik Verbrugghe mag volgend jaar vijf renners naar Japan sturen voor de wegrit en daarbij denkt hij aan een opvallende naam.

Het wordt dus zeker geen makkelijke beslissing voor de bondscoach. "Ik mag vijf renners selecteren voor de wegrit. Twee van die coureurs komen uit de tijdrit, eigenlijk zijn het er dus maar drie", aldus Verbrugghe bij Sporza. "En dat voor een zwaar parcours met veel hoogtemeters in warme omstandigheden. Het wordt een wedstrijd voor offensieve renners."

"Dat het loont, heeft Greg Van Avermaet bewezen in Rio. Als olympisch kampioen heeft hij een voetje voor in de selectie. Zijn ervaring kan een grote rol spelen, maar hij moet natuurlijk ook in vorm zijn. Dat criterium staat voorop voor een selectie", aldus Verbrugghe over zijn schoonbroer. 

'Trendsetter Campenaerts'

Wie eigenlijk ook al zeker is van een selectie is Victor Campenaerts. De Lotto Soudal-renner steekt niet onder stoelen of banken dat hij in de olympische tijdrit op goud mikt. "Victor heeft de laatste jaren een trend gezet. Met zijn oog voor details inspireert hij andere renners. Zij kopiëren dat nu met resultaat."

Last but not least: de bondscoach denkt zelfs ook aan Remco Evenepoel. "Omdat hij offensief rijdt, goed klimt én kan tijdrijden. Bovendien zal hij in 2020 weer sterker geworden zijn", klinkt het. "Ook Thomas De Gendt heeft een gelijkaardige en interessant profiel voor Tokio: ook hij koerst offensief, hij klimt goed en hij rijdt sterk tegen de klok. Zij komen zeker in aanmerking voor die tweede plaats in de tijdrit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties