Victor Campenaerts gehuldigd: "Maar bordjes met de naam en prestatie van Eddy Merkcx heb ik wel laten hangen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Victor Campenaerts gehuldigd: "Maar bordjes met de naam en prestatie van Eddy Merkcx heb ik wel laten hangen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts was maandag nog aanwezig op de infosessie over de Spelen van 2020, een dag later trok hij naar Gent voor zijn huldiging in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Daar mocht hij als werelduurrecordhouder zijn naam op de 'Wall of Fame' kleven.

In april verbeterde Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins. Dinsdag werd hij in het Vlaams Wielercentrum gehuldigd en mocht hij zijn naam op de muur kleven. Over die van 'Wiggo'. 

En dat zorgde toch voor de nodige fierheid. "Mijn werelduurrecord heeft wel wat losgemaakt in eigen land", aldus de Lotto Soudal-renner bij Sporza. "Velen hebben mij live gevolgd op televisie en leefden met mij mee. Ik ben trots op wat ik teweeggebracht heb."

Niet over Merckx

"Ik ben blij dat ik in Mexico in 60 minuten maar liefst 55,089 kilometer ver geraakte. Ik verbeterde dus ook het Belgisch record van Eddy Merckx van 25 oktober 1972 in Mexico", zegt Campenaerts.

Alleen deed Merckx dat op de 'oude manier' en dus toonde Campenaerts ook het nodige respect voor de beste renner aller tijden. "Merckx legde dat traject af op een gewone fiets, geen echte tijdritfiets. Daarom ook en uit respect wil ik de bordjes met de naam en prestatie van Eddy Merkcx zeker laten hangen. Mijn bordjes komen daar net boven", aldus de Europese kampioen tijdrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties