Wanty-Gobert maakt laatste drie namen bekend en heeft selectie voor de Tour rond
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Ook Kevin Van Melse, Yoann Offredo en Frederik Backaert met Wanty-Gobert naar de Tour

Wanty-Gobert maakt laatste drie namen bekend en heeft selectie voor de Tour rond
Foto: © photonews

Bij Wanty-Gobert hebben ze het huiswerk voor de Tour de France helemaal af. De Belgische ProContinentale ploeg maakte vorige week al vijf namen bekend en vulde die selectie dinsdag aan met nog drie namen.

Frederik Backaert,  Kevin Van Melsen en Yoann Offredo zijn de laatste drie namen die met Wanty-Gobert mee naar de Tour mogen. "De laatste drie namen zijn altijd de moeilijkste om over te beslissen", zegt teammanager Jean-François Bourlart. "Kévin Van Melsen is een trouwe ploegmakker die met zijn volharding sinds zijn zware val in de Ruta del Sol zijn plaats in deze selectie verdient."

"Offredo beschikt over een ware ervaring in de Tour, in het gidsen van leiders in het bijzonder. De laatste plaats in de selectie was niet makkelijk om aan een renner toe te wijzen, te kiezen tussen Frederik Backaert en Loïc Vliegen. We hebben uiteindelijk voor de regelmaat in het begin van het seizoen van Backaert gekozen. Deze laatste behoorde vorig jaar niet tot de selectie, een bericht dat hij begrepen heeft, hij is goed blijven werken en wij belonen hem hiervoor."

Populaire Backaert

Ook ploegleider Hilaire Van der Schueren liet zich uit over de laatste drie namen. "Kévin heeft deze selectie verdiend, omdat hij altijd klaar staat om voor de ploeg te werken. Frederik is enorm populair sinds zijn aanvallen in zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk in 2017 en krijgt de kans om dit statuut te behouden."

"Over Yoann Offredo heb ik lang getwijfeld, omdat hij na zware valpartijen in de GP Denain en in de Vierdaagse van Duinkerke tot twee keer toe van ver terug moest komen. Tijdens zijn laatste wedstrijden heeft hij echter laten zien dat hij er perfect klaar voor is, hij leeft voor 200% als een echte prof", besluit de ploegleider. 

De selectie van Wanty-Gobert voor de Tour: Frederik Backaert, Aimé De Gendt, Odd Eiking, Guillaume Martin, Xandro Meurisse, Yoann Offredo, Andrea Pasqualon en Kevin Van Melsen 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties