De strategie van Wanty: tijdens de Tour de France staan er nóg belangrijke doelen op de kalender, met oog op ... Tour 2020

De strategie van Wanty: tijdens de Tour de France staan er nóg belangrijke doelen op de kalender, met oog op ... Tour 2020
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert is bezig aan een goed seizoen 2019. Het won dit seizoen dan weliswaar nog maar één koers, maar sprokkelt overal handige puntjes voor de UCI-ranking.

"Ik zal van mijn goede vorm gebruik maken om hoog te mikken in mooie wedstrijden deze zomer en UCI punten te sprokkelen", aldus Loïc Vliegen.

"Voor het Olympische test-event in Tokyo met de nationale ploeg, de GP Cérami, de Tour des Régions Wallonnes en de Binck Bank Tour, trek ik op hoogtestage naar Livigno. Zo kan ik langer mijn vorm behouden."

Vliegen moet er mee voor zorgen in de kleinere koersen tijdens de Tour de France om extra UCI-punten te vergaren, om zo de top-2 op de ranking te halen van de procontinentale teams. Dat is belangrijk, want de top-2 krijgt automatisch startrecht in de drie grote rondes volgend seizoen. De top-3 mag aan alle grote races meedoen.

Top-2

Wanty - de voorbije jaren steevast het nummer 1 op de UCI Europe Tour - wil maar wat graag die positie ook dit seizoen vastleggen. Voor Hilaire Van Der Schueren is het dit seizoen dé manier om de poorten naar de Tour ook volgend seizoen met zekerheid open te beuken.

Zowat halfweg het seizoen staat Wanty echter niet in de top-2, dus moet het de komende weken en maaden nog flink aan de bak om die positie terug te gaan nemen. Cofidis leidt de dans momenteel: zij staan 17e overall en 1e wat de procontinentale teams betreft, Total Direct Energie staat ook nog voor de Belgische formatie.

De huidige stand:

1. Cofidis 4843 punten (17e in totaalstand)
2. Total Direct Energie 4647,45 punten (19e in totaalstand)
3. Wanty - Groupe Gobert 4531 punten (20e in totaalstand)
4. Israel Cycling Academy 3959 punten (22e in totaalstand)
5. Corendon - Circus 3835 punten (23e in totaalstand)
6. Androni 3624 punten (24e in totaalstand)
7. Wallonie - Bruxelles 3513 punten (25e in totaalstand)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties