Giro-organisatie geeft meer duiding bij Grande Partenza van 2020

Giro-organisatie geeft meer duiding bij Grande Partenza van 2020

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al langer bekend dat de Ronde van Italië volgend jaar van start zal gaan in Hongarije. De organisatie is nu ook in het detail getreden over wat de wielerliefhebbers daar mogen verwachten. Na de tijdrijders op dag één zijn de sprinters in de eerstvolgende ritten aan zet;

De start van de Giro van 2020 is voor zaterdag negen mei en gebeurt via een tijdrit van negen kilometer. Startplaats is het Heldenplein in Boedapest. Hierna gaat het langs de Donau richting de Burcht van Boeda. In de laatste vier kilometer loopt het plots bergop aan een gemiddelde van vier procent.

BRENGEN HELLINGEN IETS TEWEEG IN TWEEDE RIT?

Een dag later begint ook de eerste rit in lijn in Boedapest en deze zal 193 kilometer verderop aankomen in Györ. Er zijn wel een paar hellingen te verteren, maar de verwachting is toch dat het zal uitdraaien op een massasprint. De laatste 22 kilometer zijn immers vlak.

De derde etappe uit de Giro gaat van Székesfehérvárnaar Nagykanizsa. Een rit van bijna tweehonderd kilometer, 197 om precies te zijn. Het profiel van deze etappe oogt nog vlakker dan de rit van daags voordien en hier lijken de sprinters dus zeker aan het feest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties