"Het BK? Ik vergelijk het met een kermiskoers met goede renners"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
"Het BK? Ik vergelijk het met een kermiskoers met goede renners"
Foto: © photonews

De eerste ontgoocheling van de niet-selectie voor de Tour de France is achter de rug voor Loïc Vliegen, nu doet hij zijn plannen voor de komende maanden uit de doeken.

Loïc Vliegen heeft alvast zin in het BK. "Het is een kermiskoers met goede renners aan de start. Met ons blok van veertien renners zijn we sterk genoeg om met de concurrentie te rivaliseren. We mogen ons niet in de val laten lokken."

Ook de warmte kan zijn rol spelen: "Het wordt een lange en bloedhete wedstrijd. In de Ronde van België heb ik geleerd hoe belangrijk hydratatie is. Mijn vorm is goed", aldus Vliegen. "Ik hoop te presteren op het BK."

Vorm langer behouden

De Tour de France rijdt Vliegen niet: "Ik was even ontgoocheld, maar het is de intelligente beslissing. Ik ga deze zomer UCI-punten proberen sprokkelen.  Voor het Olympische test-event in Tokyo met de nationale ploeg, de GP Cérami, de Tour des Régions Wallonnes en de Binck Bank Tour, trek ik op hoogtestage naar Livigno. Deze strategie zal me toelaten om mijn vorm langer te behouden, in plaats van moe uit de zware en zeer bergachtige Ronde van Frankrijk te komen."

Deze renners van Wanty komen aan de start op het BK: 

Frederik Backaert
Jérôme Baugnies
Bart De Clercq
Alfdan De Decker
Aimé De Gendt
Ludwig De Winter
Thomas Degand
Tom Devriendt
Timothy Dupont
Xandro Meurisse
Boris Vallée
Kévin Van Melsen
Pieter Vanspeybrouck
Loïc Vliegen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties