Iljo Keisse sluit Belgische titel voor Evenepoel niet uit: "Genieten toen ik Remco in leiderstrui op bed zag dansen"

Iljo Keisse sluit Belgische titel voor Evenepoel niet uit: "Genieten toen ik Remco in leiderstrui op bed zag dansen"
Foto: © photonews

Het is voor Iljo Keisse een harde revalidatie geweest na zijn zware val in Parijs-Roubaix. Dat hij aan de start kan staan op het BK in Gent, is al een succes op zich. Meer moet er van hem niet verwacht worden. Keisse haalt zijn plezier dezer dagen uit het begeleiden van Remco Evenepoel.

Keisse komt in GvA nog eens terug op het akelige moment van die valpartij. "Dit was sowieso mijn zwaarste val. Het had ook veel slechter gekund. Het kon net zo goed einde carrière geweest zijn. Omdat ik het BK in mijn eigen stad per se wilde halen, ben ik herbegonnen in de Baloise Belgium Tour en reed ik een drietal eendagskoersen. Maar de Ronde van België viel niet mee. Het kwam te vroeg."

AANWEZIG BIJ EERSTE ZEGE EVENEPOEL

Gelukkig is Keisse er niet de man naar om zo'n deelname dan fel te betreuren. "Ik heb altijd gezegd tegen Patrick Evenepoel, de vader van Remco, dat ik erbij wilde zijn als Remco zijn eerste rittenkoers won. Het was genieten toen ik Remco in zijn blauwe leiderstrui op bed zag dansen."

Eigen succes zal er op het BK niet komen, zo verzekert Keisse. "Ik zal al blij zijn als ik zondag na de drie grote ronden opnieuw in Gent geraak. Ik offer me volledig op voor de ploeg." En wat met Remco? "Kan Evenepoel Belgisch kampioen worden? Ik ga niet neen zeggen."

TEGENSTANDERS VAN ANDER NIVEAU

De concurrentie belooft wel zwaar te worden. "Ik denk dat het niet echt zijn parcours is, maar na wat ik hem in de Ronde van België zag doen... Al krijgt hij met tegenstanders uit de Dauphiné en Zwitserland een ander niveau van renners tegenover zich. Daar moet je eerlijk in zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties