Jules Hesters lichtpuntje op Europese Spelen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Hesters knap vijfde in de scratch op Europese Spelen

Jules Hesters lichtpuntje op Europese Spelen
Foto: © photonews

Op de Europese Spelen zijn ze ondertussen ook toe aan het baanwielrennen. De beste Belgische prestatie tot dusver staat op naam van Jules Hesters, die mooi vijfde werd in de scratch. De ploegenachtervolging bij de mannen en de puntenkoers bij de vrouwen werd geen succes.

De nog altijd maar 20-jarige Hesters geldt als een groot talent op de piste en dat heeft hij in Minsk nog een keer onderstreept. Hij deelde in de scratch zijn wedstrijd verstandig in en zo kon hij op het einde nog meesprinten voor een mooie eindpositie. Het werd uiteindelijk de vijfde plaats.

In de ploegenachtervolging zijn het bijna allemaal jonge kerels die voor België in actie komen, met Fabio Van den Bossche, Tuur Dens en Gerben Thijssen. Zij worden ook nog gesteund door Moreno De Pauw. In de kwalificaties bleken de Belgen niet in staat om van de zevende en laatste plaats af te geraken.

NU TEGEN OEKRAÏNE

In de eerste ronde krijgen ze een nieuwe kans. Ze nemen het dan op tegen Oekraïne, dat als zesde uit de kwalificaties kwam. In de puntenkoers bij de vrouwen eindigde Gilke Croket eveneens achteraan. Zij finishte op een zestiende en voorlaatste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties