Rondje rond Europa: Deceuninck-Quick.Step heeft er weer een nationale trui bij

Rondje rond Europa: Deceuninck-Quick.Step heeft er weer een nationale trui bij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet enkel in de Lage Landen kennen ze hun tijdritkampioen. Ook in andere Europese landen hebben ze al hun tijdritkampioenschap gehouden. In Denemarken bijvoorbeeld. Daar reed Kasper Asgreen naar de overwinning. Voorlopig hebben ze bij Deceuninck-Quick.Step heel even twee Deense kampioenen.

Michael Mørkøv reed immers al in de Deense trui rond na zijn triomf vorig jaar op de weg en nu heeft Kasper Asgreen zich dus tot nationaal kampioen tijdrijden gekroond. Over een afstand van 39,8 kilometer reed hij 24 seconden sneller dan Madsen en zette hij zijn landgenoot Price-Pejtersen op 45 seconden.

DOWSETT JUICHT NA SPANNEND DUEL

In het Verenigd Koninkrijk was Katusha-renner Alex Dowsett de beste in het werk tegen de klok. In de tijdrit van 40 kilometer in Norfolk was het wel erg spannend. Dowsett bleef met slechts zes seconden John Archibald voor. Steve Cummings van Dimension Data werd derde op 27 seconden.

Ook de nieuwe Franse tijdritkampioen is gekend. De Fransen moesten 47 kilometer afleggen met aankomst in La Haye-Fouassière. Benjamin Thomas was een klasse apart en veroverde zijn eerste titel. Nummer twee Stéphane Rossetto werd op 1 minuut en 9 seconden gereden. De bronzen medaille, Julien Antomarchi, volgde op 1 minuut en 47 seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties