Van der Sande ziet kans om te verrassen en wil droogte bij Lotto halt toeroepen: "Nog nooit zo goed gewapend"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tosh Van der Sande denkt dat hij grote rol kan spelen op een BK

Van der Sande ziet kans om te verrassen en wil droogte bij Lotto halt toeroepen: "Nog nooit zo goed gewapend"
Foto: © photonews

Nu het BK tijdrijden achter de rug is, is het uitkijken naar de wegrit. Die levert meestal wel een open strijd op. Ook mannen als Tosh Van der Sande ruiken dan hun kans en dat is dit jaar zeker het geval. Van der Sand is immers sterk uit de Giro en de Ronde van Zwitserland gekomen.

"Eén ding weet ik wel zeker: de kilometers om mee te kunnen spelen in het BK heb ik na die twee rittenkoersen wel in de benen. Ik heb het gevoel dat ik nog nooit zo goed gewapend aan de titelstrijd heb kunnen beginnen", zegt een zelfzekere Van der Sande in Gazet van Antwerpen

GEVARIEERD PARCOURS

De uitgestippelde wegen kunnen wel eens een stevige schifting teweeg brengen en daar is Van der Sande wel blij mee. "Ik ben vooral tevreden dat het een wat gevarieerd parcours is omdat we die eerste grote lus kunnen rijden voordat we aan de lokale ronden beginnen."

Zijn ploeg is op het BK steevast in de meerderheid. De laatste keer dat Lotto de kampioen leverde, dateert ondertussen echter alweer van 2014. "Het is hoog tijd om opnieuw een titel te pakken. Het probleem is een beetje dat we geen echte afwerker hebben. Net daarom is er in de finale misschien een rol voor mij weggelegd. Ik ben geen rasspurter, maar ben evenmin traag aan de streep." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Walloniƫ
18/08/2020 Ronde van Emiliƫ

Nieuwste reacties