Victor Campenaerts zag de bui al hangen en vreest tegelijkertijd niet voor het EK

Victor Campenaerts zag de bui al hangen en vreest tegelijkertijd niet voor het EK
Foto: © photonews

Vooraf haalde Victor Campenaerts al aan dat hij niet specifiek naar het BK tijdrijden heeft kunnen toe trainen en dat hij een hele goede dag zou nodig hebben. Die is er niet gekomen. Dat Wout van Aert zo sterk voor de dag zou komen, dat had hij ook wel in de mot.

"Zoals ik vooraf aangaf, vreesde ik dat ik niet de beste dag uit mijn carrière zou hebben. Zo is het ook uitgekomen", analyseert Victor Campenaerts de uitslag in Het Nieuwsblad. "Een frisse Campenaerts kan zelf beslissen wanneer die een superdag heeft, maar het is geleden van de Tirreno dat ik nog een trainingsblok kon doen."

Campenaerts maakte een enigszins uitgebluste indruk. Eigenlijk is het ook niet zo verwonderlijk dat hij op dti moment van het jaar niet meer over de hoogvorm beschikt. "Mijn doel was het werelduurrecord. Liever dat werelduurrecord pakken en vierde op het BK, dan een derde nationale tijdrittitel en honderd meter te kort komen in Mexico."

SLIMME RIK

Het is wel de vraag of het tegenvallende BK geen consequenties heeft voor het EK tijdrijden. Daar mogen slechts twee Belgen aan de start komen. Het is nu uitkijken wat bondscoach Verbrugghe denkt. "Ik ga ervan uit dat ik mijn titel mag verdedigen, ook al waren er drie Belgen beter. Rik lijkt mij een slimme mens die genoeg inzicht heeft om de juiste selectie te maken."

GEEN WISSELBEKER VOOR YVES

De vrees voor een sterke Van Aert was aanwezig, maar Campenaerts was er toch niet te happig op om hem te zien winnen in Middelkerke. "Ik heb Lampaert nog gebeld deze week en gezegd: Yves, wij moeten tonen dat wij de grondleggers zijn van het Belgisch tijdrijden. Maar van mij gaat het niet komen, dus pak jij die wisselbeker maar. Maar ook hij kwam te kort op Wout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties