Zonder druk koersen en opofferingen maken het devies van Degrendele: "Ik wist dat er anders iets mislopen zou"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Nicky Degrendele kan zonder druk op zoek naar winst op Europese Spelen

Zonder druk koersen en opofferingen maken het devies van Degrendele: "Ik wist dat er anders iets mislopen zou"
Foto: © photonews

Nicky Degrendele is terug in Minsk. Daar waar ze in 2018 al een wereldbekerwedstrijd won in het keirin. Het is een plaats die haar ligt en dus is de hoop op een goede uitslag op de Europese Spelen groot. Al heeft ze wel grotere doelen. Ook moet ze haar best doen om van haar snowboard te blijven.

Degrendele zou graag opnieuw triomferen op de baan in Minsk, maar legt zichzelf geen druk op. "Ik voel me in vorm en dan rijd ik meestal goed", klinkt het vol vertrouwen in Het Laatste Nieuws. "Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf, maar ik start deze competitie zonder druk. Het EK, WK en de wereldbekers en de Spelen zijn belangrijker.

De voormalig wereldkampioene is net terug van een trainingsblok in de Zwitserse Alpen. "Mijn ploeg is gebaseerd in België en Nederland, maar 95% van de tijd ben ik in Zwitserland om te trainen. Ik ben de enige Belgische in een groepje van zeven à acht sprinters, maar er zitten ook mannen en vrouwen van de weg, BMX'ers en mountainbikers."

KAMIKAZE

Daar komt ze wel vaak in de verleiding om haar andere passie uit te oefenen, het snowboarden. Maar met het oog op haar wielerloopbaan toont ze discipline. "Deze winter heb ik het niet gedaan. Ik wist dat er anders iets mislopen zou. Ik ben een beetje een kamikaze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties