Tim Merlier toont zich ook op nationaal kampioenschap Belgische sprintkoning, ook medaille voor Wout van Aert

Tim Merlier toont zich ook op nationaal kampioenschap Belgische sprintkoning, ook medaille voor Wout van Aert
Foto: © photonews

Het BK in Gent bleek een spannende bedoening met vele manschappen die diep in de finale nog mochten dromen van de nationale driekleur. Een bedrijvige Remco Evenepoel kleurde de koers, maar uiteindelijk ging het in groep naar de finish. Tim Merlier spurtte net als in de Elfstedenronde het snelst.

Op de tweede doortocht aan de Paddestraat fietsten Wallays, De Bondt en Taminiaux toch al een beperkte bonus bij mekaar. Die laatste zag zijn kans om lang mee te gaan verloren gaan door een lekke band. Evenepoel en Wallays gingen even met hun tweetjes door, maar De Bondt keerde nog terug en ook Dewulf sloot aan.

Na een bevoorrading groeide de voorsprong van de vier. Broers Abrah en Michel Stockman gingen in de tegenreactie, maar de afstand bleek te groot om te overbruggen en de renners van Tarteletto-Isorex waaiden vanzelf terug.

VAL VAN LAMBRECHT

In het peloton ging het tempo toch stilaan de hoogte in. Ook Jan Bakelants en de mannen van CCC begonnen zich met de zaken te bemoeien. Een tegenvaller was er letterlijk voor Bjorg Lambrecht. De youngster van Lotto-Soudal ging in een bocht tegen de vlakte.

Voorin vond Evenepoel het wel welletjes met het gezelschap van zijn drie kompanen. De lefgozer van Deceuninck-Quick.Step begon om de haverklap, als het ietwat oplopend was, liep te demarreren. Dewulf was er zo aan voor de moeite, de andere twee konden wel het gaatje telkens dichten. Nog een andere opdoffer voor Lotto was de val van Wellens, gelukkig zonder al te veel erg, die zo het voorbeeld van Lambrecht volgde.

SOLO VAN STEELS TEVERGEEFS

Stuyven probeerde in zijn eentje naar de drie toe te springen, maar dat lukte niet. Inmiddels was de grote groep zo genaderd dat op tien kilometer van de aankomst tot een hergroepering kwam. Stijn Steels maakte van de gelegenheid gebruik om met een solo te proberen te verrassen. Meer dan een hanvol seconden kreeg de renner van Roompot niet. Het was dus een mission impossible.

Ook op de laatste keer het viaduct volgden er geen aanvallen van grote namen. Toch sprinten dus. Corendon-Circus bracht Tim Merlier in stelling en de winnaar van de Elfstedenronde sprintte ook in Gent naar de overwinning. Timothy Dupont pakte het zilver, Van Aert gaat met het brons naar huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties