Campenaerts is boos en teleurgesteld maar doet tegelijk oproep: "Graag een nieuwe sponsor voor Lotto Soudal"

Redactie
| 17 reacties
Campenaerts is boos en teleurgesteld maar doet tegelijk oproep: "Graag een nieuwe sponsor voor Lotto Soudal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is bij Lotto Soudal geen plek meer voor Victor Campenaerts. Althans, als John Degenkolb en Philippe Gilbert de klassieke kern komen verstevigen. De werelduurrecordhouder reageert ontgoocheld.

Met een persbericht liet Lotto Soudal maandag weten dat de onderhandelingen tussen beide partijen nog steeds lopen. Maar voor Campenaerts lijkt het simpel: hij moet weg als er geen nieuwe sponsor komt. "Ik viel van mijn stoel toen ik het nieuws zaterdag te horen kreeg", reageert Campenaerts in HLN. "In mijn hoofd had ik mijn keuze gemaakt: ik zou bij Lotto Soudal blijven."

"Maar zaterdag werd me gezegd dat er geen budget meer is. De ploeg wil me wel houden, maar ze vinden een sterke klassieke kern belangrijker. Ik kan alleen blijven als er een sponsor bijkomt, dan ben ik de eerste die aan de beurt is. Maar gaan ze zomaar een sponsor vinden?"

Nieuwe sponsor

Ondanks de gang van zaken, hoopt Campenaerts bij de ploeg van Marc Sergeant te blijven. "Ik ben boos, maar als ik de kans krijg, zou ik toch nog tekenen", zegt hij. "Ik ben graag bij de ploeg en krijg hier veel vrijheid om mijn programma samen te stellen en mij voor te bereiden zoals ik dat wil. Vandaar mijn warme oproep: graag een nieuwe sponsor voor Lotto Soudal! En liefst snel, want ik ga niet blijven wachten."

Ondertussen blijft de Europese kampioen tijdrijden niet bij de pakken zitten. "Ik heb zelf alle ploegen die eerder geïnteresseerd waren opnieuw gecontacteerd en andere ploegen hebben zelf contact opgenomen", besluit Campenaerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties