De Gendt kijkt uit naar Tourstart: "Vanaf de Vogezen mag ik mijn eigen kans gaan"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
De Gendt kijkt uit naar Tourstart: "Vanaf de Vogezen mag ik mijn eigen kans gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al van 2016 geleden dat een Belg nog eens een rit kon winnen in de Tour. Al was dat toen wel een hele mooie overwinning: Thomas De Gendt vierde dat jaar op de Mont Ventoux.  

“De Mont Ventoux is voor iedere Belg belangrijk”, vertelde De Gendt in een gesprek met VTM. “Daar finishen is al speciaal en om er dan te kunnen winnen… dat was helemaal te gek. Ook al reden we dan maar tot halverwege.”

Door de wind lag de aankomst die dag niet op de top van de Ventoux, maar ter hoogte van Chalet Reynard. Desalniettemin noemt De Gendt het de op één na mooiste overwinning uit zijn carrière: “Enkel mijn zege in de Giro op de Stelvio was nog mooier.”

De Gendt staat zaterdag uiteraard opnieuw aan de start van de Tour in Brussel. “De eerste etappes werk ik voor Caleb Ewan, maar vanaf de Vogezen mag ik mijn eigen kans gaan.”

“Ik heb het rittenschema nog niet echt bestudeerd, maar normaal zijn er drie of vier typische overgangsetappes die kansen bieden aan vluchters. Ik heb het hele jaar voor de Tour getraind, dus dat is mijn hoogste doel. Ik ga er alles voor geven”, besloot De Gendt.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties