Lotto Soudal over dossier Campenaerts: "Hebben twee keer een voorstel gedaan"

Redactie
| 5 reacties
Lotto Soudal over dossier Campenaerts: "Hebben twee keer een voorstel gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal communiceerde maandag dat de onderhandelingen tussen de ploeg en Victor Campenaerts nog steeds lopend zijn, maar de ploeg van algemeen manager John Lelangue is vooral uit op de komst van Philippe Gilbert en John Degenkolb.

Campenaerts kreeg zaterdag te horen dat hij overbodig is bij Lotto Soudal. Of toch: indien Gilbert en Degenkolb de rangen komen versterken. Nochtans spreekt algemeen manager John Lelangue andere taal in HLN

"Wij hebben Victor al twee keer een voorstel gedaan, maar hebben geen akkoord gevonden", zegt hij. "Wij wilden en willen hem graag houden, zijn dossier was zelfs een prioriteit, daarom hebben we hem ook volledig gesteund in zijn aanval op het werelduurrecord, alleen is er een groot verschil tussen wat hij en wat wij in gedachten hebben."

Vertrek Benoot (en komst 'Phil'?)

Ook het verlies van Benoot speelt natuurlijk een rol. "Tiesj heeft laten weten dat hij vertrekt, waardoor wij onze leider voor het voorjaar kwijt zijn. Dat heeft gevolgen: wij moeten overal ambitieus en competitief zijn, en de klassiekers zijn daarbij belangrijk. Ze blijven het DNA van deze ploeg."

Lelangue laat dus weten dat het dossier van Campenaerts niet aan dat van Gilbert gekoppeld is, maar eigenlijk komt het daar wel op neer. "Voor we een beslissing kunnen nemen over Campenaerts moeten we weten hoe de totale ploeg er gaat uitzien. Wij moeten daarbij het budget respecteren, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties