Mark Cavendish haalt de Tour-selectie van Team Dimension Data niet

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties
Mark Cavendish haalt de Tour-selectie van Team Dimension Data niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag maakte Team Dimension Data haar selectie voor de Ronde van Frankrijk bekend. Voor Mark Cavendish was er geen plaats.

Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings, Reinardt Janse van Rensburg, Michael Valgren, Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Ben King en Lars Bak: dat zijn de acht renners die Team Dimension Data zullen vertegenwoordigen tijdens de Ronde van Frankrijk.

Record van Merckx

Mark Cavendish is de grote afwezige. De Brit boekte in zijn rijkgevulde carrière al 30 ritoverwinningen in de Tour en kan dit jaar geen gooi doen naar het record van Eddy Merckx, die 34 keer de snelste was. Het achttal van TDD won in totaal vijf ritten: Cummings twee en Boasson Hagen drie.

Cavendish stoomde zich nochtans klaar voor de Tour, maar alle moeite was dus tevergeefs. Hij is nog steeds op zoek naar zijn beste vorm na aanhoudende gezondheidsproblemen. Zijn beste resultaat dit seizoen was een derde plaats in de Ronde van Turkije. Het wordt de eerste keer sinds 2007 dat de 'Manx Express' niet deelneemt aan de Ronde van Frankrijk.

Ook voor Julien Vermote was er geen plaats in de Tour-selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties