Na korte nacht spreekt Tim Merlier al luidop over zijn ambities op het EK (én de Tour)
Redactie
| 0 reacties

Tim Merlier ziet op het EK in Alkmaar een parcours dat binnen zijn mogelijkheden ligt

Na korte nacht spreekt Tim Merlier al luidop over zijn ambities op het EK (én de Tour)
Foto: © photonews

Het was voor Tim Merlier een korte nacht na zijn overwinning op het BK in Gent. De renner die nog niet zo lang van Corendon-Circus is, blikt ondertussen al vooruit naar het EK van begin augustus in Alkmaar.

Slechts enkele uurtjes slaap voor Merlier na zijn triomf in Gent. "Het besef is er nog altijd niet. Ik zit precies nog in een droom", zei de Belgische kampioen 'the day after'. "Ik heb mij vrij rustig gehouden en niet echt gevierd. Ik heb vooral genoten van de fans en de sfeer. Het was echt plezant. Rond half vier lag ik in mijn bed en dan wilde ik nog alles overlopen op mijn smartphone, maar daar was geen beginnen aan."

Maandagavond vertrok Merlier naar Ibiza voor vijf daagjes vakantie. "Ik neem vijf dagen rust. Daarna hervat ik in de GP Pino Cerami en via  de Tour d'Alsace naar het EK in Alkmaar. Het is echt een parcours dat binnen mijn mogelijkheden ligt, dus ik leef daar wel gemotiveerd naartoe, ja", citeert Sporza de crosser. 

Tour

Heeft ons land dan eindelijk die begeerde sprinter beet die etappes kan winnen in de Tour? "Ik heb al veel topsprinters geklopt, maar of ik die in de Tour ook zou kloppen, dat is iets anders", zegt de Oost-Vlaming. "De Tour is het hoogste niveau. Ik hoor daar allerlei verhalen over, wat de Tour doet met je lichaam. Ik weet dus niet goed hoe mijn lichaam daarop zou reageren."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties