Smaakmaker Julian Alaphilippe legt uit waarom hij voor verlengd verblijf bij Patrick Lefevere koos

Redactie
| 11 reacties
Smaakmaker Julian Alaphilippe legt uit waarom hij voor verlengd verblijf bij Patrick Lefevere koos
Foto: © photonews

Patrick Lefevere heeft nog enkele dossiers te gaan, maar één daarvan is al weken in kannen en kruiken: dat van Julian Alaphilippe. De Fransman twijfelde niet over een verlengd verblijf bij Deceuninck-Quick.Step.

Heel wat (Franse) teams lagen op de loer voor Julian Alaphilippe, maar uiteindelijk verlengde 'Loulou' zijn contract bij zijn Belgische werkgever. "Ik heb alle voorstellen bestudeerd", blikt hij terug in Het Nieuwsblad. "Sommigen wilden me een andere weg doen bewandelen. Uiteindelijk was de beslissing gemakkelijk, zelfs al was er een financieel verschil met andere ploegen."

"Ik oordeelde in de eerste plaats sportief en keek naar de ambiance en het familiegevoel dat ik bij Deceuninck-Quick.Step terugvind. Het is de mengeling van alles die ervoor zorgde dat ik niet wou veranderen van werkgever." Maar ook de teammanager van Deceuninck-Quick.Step speelt een belangrijke rol in het verhaal. 

"Tegen Patrick kan je altijd alles zeggen"

"En er is Patrick Lefevere, de inspirator van elke werknemer. Iedereen gaat er voor hem niet 100 procent maar wel 300 procent voor. Vraag het aan veel coureurs: ze willen bij ons komen koersen omdat je die sfeer zelfs als buitenstaander in het peloton voelt. Tegen Patrick kan je altijd alles zeggen. Als hij je de hand schudt en recht in de ogen kijkend iets zegt, dan weet je dat het zo is, en niet anders. Ik ben ook zo'n man. Dat is heel belangrijk voor mij."

Alaphilippe kan dus rustig en zonder zorgen naar de Tour toeleven. "Ik ben heel blij dat ik allang voor de Tour mijn toekomst kende. En ik ben ook heel tevreden dat Dries Devenyns blijft. Hij is een heel lieve jongen. Timide, loyaal en gereserveerd. Hij is zich er niet van bewust hoe sterk hij is in functie van de ploeg. Un super mec. Dries maakt me rustiger, al voel ik dat ik op dat vlak zelf ook vooruitgang boekte", besluit Alaphilippe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties