Christian Prudhomme heeft droom voor Tour van 2019: "De naam Eddy Merckx maakt veel los"

Christian Prudhomme heeft droom voor Tour van 2019: "De naam Eddy Merckx maakt veel los"
Foto: © photonews

De start in Brussel, maar eigenlijk de hele Ronde van Frankrijk van 2019, is één grote ode aan Eddy Merckx. In de aanloop haalt Tour-baas Christian Prudhomme daarom nog eens de loftrompet boven voor Merckx. Als de moderne wielrenner met diens attitude richting Parijs koerst, gaat het mooi worden.

Wie is Eddy Merckx eigenlijk voor Christian Prudhomme? "De grootste qua palmares, maar ook de grootste qua gevoelsbeleving. De naam Eddy Merckx maakt veel los", zegt de Fransman aan Sporza. "Eddy Merckx is zoals Pélé, Eddy Merckx is zoals Muhammad Ali."

Merckx heeft altijd voor de eer gereden 

Christian Prudhomme

De Tourstart in onze hoofdstad moet één groot succes worden. "Het zal bevredigend zijn, omdat het Brussel is, omdat het Merckx is." En wat mag de Tour voorts brengen dit jaar? "Voor 2019 wil ik de renners graag het volgende meegeven: Bewijs eer aan Eddy Merckx. Merckx heeft altijd voor de eer gereden. Hij viel altijd aan. Van de eerste tot de laatste dag. Chapeau, monsieur Eddy."

Een attractieve en offensieve koers zou misschien nog wel de grootste hommage zijn aan de beste wielrenner aller tijden. "Daar droom ik van. Dat de renners zich door Merckx laten inspireren en hulde brengen aan die uitzonderlijke atleet." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties