De Gendt weet al waar hij slag kan slaan in tweede van drie grote ronden en ziet alvast een voordeel

De Gendt weet al waar hij slag kan slaan in tweede van drie grote ronden en ziet alvast een voordeel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na al deel te hebben genomen aan de Ronde van Italië, is Thomas De Gendt klaar om de Tour en straks wacht ook nog de Vuelta. Maar eerst dus de focus op de tweede grote ronde van het jaar. Daarin wil De Gendt toch wel een ritzege meepikken en hij weet ook al waar die te halen valt.

Toch is het zeker niet zo dat Lotto Soudal constant zijn kaart zal trekken. "Enerzijds hebben we een sprinter die heel veel kans maakt op een ritzege, dus in de eerste plaats zal ik in dienst rijden van Caleb Ewan. Anderzijds is het zo dat, overal waar ik aan de start verschijn, mijn doel etappewinst is en dat wordt in de Tour de France niet anders."

VERSCHILLENDE VRIJBUITERS

Op dat vlak zal het ook kwestie zijn om de sterkte van de ploeg uit te spelen. "Ik wacht op de Vogezen om mijn slag te staan. Het is een voordeel dat verschillende vrijbuiters deel uitmaken van onze selectie. Als je met twee of zelfs drie Lotto Soudal-renners in bijvoorbeeld een kopgroep van 30 man zit, heb je meer kans dan als enkeling."

De Gent rekent op enkele landgenoten om zijn kansen mee te helpen vergroten. "Tiesj Benoot en Tim Wellens zullen ook regelmatig proberen mee te glippen en als we dan samen in de juiste vlucht zitten, zou dat zeker in mijn voordeel kunnen zijn."

START IN BRUSSEL GEWELDIG OM MEE TE MAKEN

Naast alle mogelijkheden op sportief vlak, is het ook gewoon speciaal om er in deze editie van de Tour bij te zijn. "De start in Brussel is als Belg iets geweldig om mee te maken. Het hotel waar we verblijven ligt op slechts 55 kilometer van mijn deur, ik denk niet dat je veel dichter een Grote Ronde kan aanvatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties