Na Gilbert en Theuns derde Belg fel ontgoocheld wegens missen van de Tour: "Voor niks drie weken op Sierra Nevada"

Julien Vermote ontgoocheld over niet-Tourselectie

Na Gilbert en Theuns derde Belg fel ontgoocheld wegens missen van de Tour: "Voor niks drie weken op Sierra Nevada"
Foto: © photonews

De Ronde voor Frankrijk is zo'n groot evenement, dat moeten missen als wielrenner is vaak een harde klap. Zeker als je wel op een selectie hoopt of die zelfs verwacht. Na de niet-selecties van Gilbert en Theuns bij hun respectievelijke teams, valt ook Julien Vermote uit de boot bij Dimension Data.

"Ik had er zo naar toegewerkt en ben zwaar ontgoocheld dat ik er niet bij ben", geeft Julien Vermote toe in Het Nieuwsblad. "Zeker met de start in Brussel, dat is toch uniek. Ik heb in mei voor niks drie weken getraind op de Sierra Nevada." De doelen moeten nu bijgesteld worden. "Het missen van de Tour is uiteraard een domper, maar er zijn nog wel mooie koersen dit seizoen."

ACHTER DE FEITEN AANHOLLEN DOOR ZIEKTE

Het is wel een feit dat Vermote in 2019 nog niet vaak heeft uitgepakt met straffe prestaties. "Ik ben ziek geworden in de Ronde van de Algarve, maar wou toch starten in het Belgische openingsweekend. Dat zorgde echter alleen maar voor meer schade. Vorig jaaar was ik wel goed in het voorjaar, won ik bijna Kuurne-Brussel-Kuurne en reed enkele mooie ereplaatsen."

Net als bij Gilbert wordt ook bij hem de niet-selectie voor de Tour mogelijk gekoppeld aan een contractkwestie. Vermote is einde contract bij Dimension Data. "Ik heb al contact gehad met andere teams. Ik ga alles op een rijtje zetten, het globale plaatje bekijken en dan de beste beslissing nemen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties