Sagan zeker dat hij in orde is en laat zich uit over nieuwe generatie: "Mathieu is echt goed"

Sagan zeker dat hij in orde is en laat zich uit over nieuwe generatie: "Mathieu is echt goed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De klassiekers waren niet wat hij ervan verwacht had en dus moet Peter Sagan maar reageren in de Tour. In de Ronde van Zwitserland waren er al tekenen van beterschap, Sagan twijfelt niet meer. Ook is de opkomst van een nieuwe generatie de Slovaak niet ontgaan.

De zesvoudig winnaar van de groene trui heeft zo wel zijn verklaring voor zijn voorjaar. "In aanloop naar Tirreno-Adriatico scharrelde ik een maagvirus op. Ik verzwakte. Het trainen op grote hoogte moet de impact op mijn lichaam nog hebben versterk", besluit hij in HLN. "Het remde me af in de klassiekers. But I'm okay now. Ik voel duidelijk het verschil."

Winnen is nooit simpel geweest 

Bovendien is het ook gewoon opboksen tegen heel wat jong geweld. Dat maakt het winnen er niet gemakkelijker op. "Winnen is nooit simpel geweest. Niet tegen de tandem Boonen-Cancellara, niet tegen de renners van mijn generatie. En dus ook niet tegen de jongens die er aankomen."

Zoals daar zijn... een Mathieu van der Poel? "Mathieu is echt goed. Afwachten hoe zijn carrière verder evolueert. Aan de top blijven is minder evident dan er geraken. Hij heeft het geluk om voor een kleinere ploeg te rijden, die hem toelaat drie verschillende disciplines te combineren. Ongetwijfeld verandert dat voor Mathieu als hij straks de overstap maakt naar een WorldTour-team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties