Wout Van Aert met bescheiden ambities naar zijn eerste Tour
Redactie
| 83 reacties

Parijs halen is het hoofddoel voor Wout Van Aert in de Tour

Wout Van Aert met bescheiden ambities naar zijn eerste Tour
Foto: © photonews

Nog drie nachtjes slapen en Wout Van Aert begint zaterdag aan een nieuw hoofdstuk in zijn wielercarrière: de drievoudige wereldkampioen veldrijden staat aan de start van zijn eerste Tour de France. Maar Van Aert waarschuwt wel dat hij de lat nog niet erg hoog legt.

Een bescheiden Van Aert tegenover de aanwezige pers in Ossendrecht. "Parijs halen is het hoofddoel", staat te lezen in Het Nieuwsblad. "En als de aankomsten te lastig zijn voor Groenewegen maar niet voor mij, dan mag ik mijn kans gaan. De tijdrit wordt dan weer speciaal omdat het de eerste en dit jaar ook de enige keer zal zijn dat ik in mijn nationale driekleur zal rijden. Maar je hoort mij niet zeggen dat ik die of die rit zal winnen."

Dromen van een trui?

Of mag Van Aert dan niet dromen van het geel? Daags na de ploegentijdrit in Brussel staat er maandag de lastige rit naar Epernay op de agenda. Maar opnieuw: de renner van Jumbo-Visma blijft bescheiden. "Daarvoor kan er zaterdag en zondag te veel gebeuren", weet de Kempenzoon. "Op papier hebben we voor de ploegentijdrit een heel sterke ploeg maar dat betekent niet dat we zomaar zullen winnen."

"Naar mijn doen reiken de ambities echt niet ver. Nogmaals, Parijs halen, dat zou me al heel tevreden stellen. Ik laat mij geen doelstellingen aanpraten", is Van Aert duidelijk. Maar de spotlights zijn na een straffe Dauphiné natuurlijk wel wat meer op Van Aert gericht. "Mijn ploegmaats weten na de Dauphiné nog meer wat ik kan, maar mijn rol binnen de ploeg is niet echt veranderd."

"Ik sta niet plots boven Groenewegen in de rangorde als het op sprinten aankomt. Ik zal mijn rol in de sprinttrein hebben, zoals we dat hebben afgesproken. En voor het overige is het ook voor mij koffiedik kijken. Hoe ga ik mij in de tweede en derde week voelen? Wat zegt mijn lichaam na al die dagen? Het is allemaal nieuw voor mij."

Bescheidenheid siert de drievoudige wereldkampioen veldrijden. "Ik wil gewoon niet te hard van stapel lopen. Natuurlijk ben ook ik onzeker. Het is mijn eerste keer, je kunt er ook niet op trainen. Je kunt met alle cijfers een goed renner zijn en het overal laten zien maar daarom ben je nog geen goed renner in de Tour", besluit Van Aert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties