Belgisch Wanty-trio kijkt uit naar Grand Départ in Brussel: "Een hele eer om aan de start te staan"

Aimé De Gendt, Frederik Backaert en Xandro Meurisse kijken uit naar Tourstart

Belgisch Wanty-trio kijkt uit naar Grand Départ in Brussel: "Een hele eer om aan de start te staan"
Foto: © photonews

In Espace Wallonie in Brussel gaf Wanty-Gobert zijn persconferentie naar aanleiding van de start van de Ronde van Frankrijk op zes juli in Brussel. Helemaal links zaten Aimé De Gendt, Frederik Backaert en Xandro Meurisse. Zij zouden het voor geen geld van de wereld willen missen.

"Het is een hele eer om de Tour te rijden", opent Aimé De Gendt. "Daar komt nog eens bij dat we in Brussel kunnen starten en heel dicht in onze eigen buurt komen. In het algemeen is dat heel mooi om zoiets mee te maken", aldus de negende uit eindrangschikking van de Baloise Belgium Tour.

MUUR EN BOSBERG

"We zullen dit in onze carrière geen tien keer meemaken", alludeert Frederik Backaert op de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel. "Een nieuwe Tour is al mooi en we kunnen dan ook nog eens beginnen met een Grand Départ in eigen land. De Tour komt ook dichtbij met een passage op de Muur en de Bosberg."

Xandro Meurisse presteerde al sterk op enkele kampioenschappen. Met deelname aan de Tour mag hij het nu proberen in een wedstrijd van drie weken. "Ook voor mij is het een hele eer om aan de start te staan. Het is heel speciaal om in België aan de start te staan."

ENTOURAGE LEEFT MEE

Ook voor de entourage van de renners moet het iets bijzonder worden. "Dat is niet alleen voor mij zo, maar ook voor de mensen die mij volgen, mijn familie en vrienden. In de eerste rit rijden we ook nog eens over onze trainingswegen. Ik ben content dat ik erbij ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5093 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties