Belgische ex-winnaar van de Ronde wil in 2020 continentale ploeg voor U23 opstarten: "Er gaat te veel talent verloren"

Redactie
| 25 reacties
Belgische ex-winnaar van de Ronde wil in 2020 continentale ploeg voor U23 opstarten: "Er gaat te veel talent verloren"
Foto: © photonews

Peter Van Petegem wil in 2020 met een nieuwe continentale op de proppen komen. De 'Zwarte van Brakel' hoopt zo meer beloften zich te laten meten met het geweld bij de profs.

Van Petegem is druk in de weer met de uitbouw van een continentale ploeg voor U23-renners. "Ik vind dat er nu te veel talent verloren gaat", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het probleem van ons land is dat we slechts een drietal beloftenteams hebben met structuur: Lotto-Soudal, EFC-LR-Vulsteke en Acrog Balen."

"Ik mik op een achttiental renners, van wie er dus maximaal een twaalftal onder de 23 jaar zijn. Die krijgen dan de kans om te voelen hoe groot de kloof tussen de profs en henzelf is. Ik ben nu het budget aan het verzamelen, dat ergens tussen de 500.000 en - liefst - 1 miljoen euro op jaarbasis moet uitkomen. Daarin zitten ook professioneel materiaal en begeleiding vervat."

Project van minstens drie jaar

Van Petegem hoopt dat zijn nieuwe project snel in kannen en kruiken is. "Ik hoop tegen het einde van de Tour het budget rond te hebben en dan te starten met een project voor minstens drie jaar", zegt de tweevoudige winnnaar van de Ronde van Vlaanderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties