Kopman Jumbo-Visma met lof voor Wout Van Aert: "Veel inhoud bergop en op het vlakke"

Redactie
| 33 reacties
Kopman Jumbo-Visma met lof voor Wout Van Aert: "Veel inhoud bergop en op het vlakke"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert staat voor zijn eerste Tour. In de sprintetappes zal hij Dylan Groenewegen een handje moeten helpen, in de bergen kan hij van pas komen voor kopman Steven Kruijswijk. "Ik ben heel blij dat hij meegaat", zegt de Nederlandse klassementsrenner.

Van Aert heeft alles en iedereen verbaasd in de Dauphiné van enkele weken geleden. Inclusief Steven Kruijswijk. "We hebben elkaar voor de eerste keer ontmoet op de Sierra Nevada, waar we samen een hoogtestage van twee en een halve week hebben gedaan", vertelt Kruijswijk in HLN. "Ik kende Wout niet zo goed. We koersten nooit samen, ik had geen contact met Wout."

'Veel inhoud bergop en op het vlakke'

"Dan blijkt dat hij meer is dan een klassieke renner en een veldrijder. Hij heeft veel inhoud bergop en op het vlakke. Dat heeft hij bewezen in de Dauphiné. Toen er sprake was dat we iemand moesten wisselen voor de Tourselectie heb ik gezegd dat we hem zeker niet moesten uitsluiten. Gelukkig nemen ze hem mee. Daar ben ik heel blij mee", klinkt het. 

Afwachten wat de drievoudige wereldkampioen veldrijden meteen kan in zijn eerste 'La Grande Boucle'. "Hij heeft drie mooie weken voor zich waarin hij kan laten zien waartoe hij in staat is. Hij zal in de ploeg van heel veel waarde zijn voor Dylan Groenewegen, voor mij en zeker in de ploegentijdrit. En misschien gooit hij er nog een keer een sprint of een tijdrit uit zoals in de Dauphiné", aldus Kruijswijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties