Lefevere staat nog steeds achter (moeilijke) beslissing om Gilbert thuis te laten: "En als hij vertrekt, is het omdat hij zich financieel kan verbeteren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sterrebeek
| 11 reacties

Patrick Lefevere staat nog steeds achter de beslissing om Philippe Gilbert thuis te laten

Lefevere staat nog steeds achter (moeilijke) beslissing om Gilbert thuis te laten: "En als hij vertrekt, is het omdat hij zich financieel kan verbeteren"
Foto: © photonews

Nee, een makkelijke beslissing was het niet voor Patrick Lefevere om Philippe Gilbert thuis te laten voor de Tour. "Maar ik ben mijn verantwoordelijkheid nooit uit de weg gegaan", blikt Lefevere terug.

De niet-selectie van Philippe Gilbert voor de Tour was toch wel een verrassing. Er zijn ballen voor nodig om een renner van dat kaliber aan de kant te schuiven. "Maar het is toch geweten dat ik ballen heb", glimlachte Lefevere na de voorstelling van zijn achtkoppige Tour-selectie. "Iedereen weet dat we een heel moeilijke beslissing genomen hebben door 'Phil' thuis te laten, maar ik sta nog altijd achter die beslissing."

Natuurlijk kwam er ook heel wat kritiek bij kijken. "Als het kritiek onder de gordel is, dan ben je daar nooit blij mee. Maar ik ben mijn verantwoordelijkheid nooit uit de weg gegaan. Ook nu niet. Ik kan de ontgoocheling van Philippe begrijpen, maar ik kan niet uitleggen aan de mensen die niet in mijn schoenen staan hoe wij denken. Het is een collectieve beslissing, maar ik heb uiteindelijk mijn akkoord gegeven."

Einde contract

De 36-jarige Gilbert is na dit seizoen einde contract. De winnaar van vier Monumenten wordt vooral met een transfer naar Lotto Soudal in verband gebracht. "Hij is einde contract, dus hij mag op de markt gaan", vervolgt de teammanager van Deceuninck-Quick.Step.

"Iedereen is vrij om te doen wat hij wil. Maar ik heb een goed gesprek met hem gehad na Halle-Ingooigem. Hij heeft zijn motivatie verteld waarom hij mee moest. Ik de mijne."

Financieel verbeteren

"Als hij denkt dat hij moet weggaan, dan moet hij weggaan. Het zal niet zijn omdat hij zich sportief kan verbeteren. Wel omdat hij zich financieel kan verbeteren. Sommige ploegen zullen hem graag willen hebben. Al wil ik hem ook graag houden."

"Maar er is een struikelblok voor mij. Na Parijs-Roubaix (waar Gilbert won, red.) kloppen die makelaars met een voorhamer. En bovendien wordt hij 37 jaar. Ik verkies op die leeftijd een contract van één jaar met een optie. Het verval kan lang duren, maar het kan ook snel gaan", besluit Lefevere

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties