Patrick Lefevere waarschuwt andere teams voor Le Grand Départ: "Ze moeten niet meer profiteren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sterrebeek
| 27 reacties

Patrick Lefevere hoopt dat andere sprintersploegen hun verantwoordelijkheid nemen in de Tour

Patrick Lefevere waarschuwt andere teams voor Le Grand Départ: "Ze moeten niet meer profiteren"
Foto: © photonews

De renners van Deceuninck-Quick.Step die zaterdag in Brussel aan de start van de Tour komen, werden donderdagnamiddag voorgesteld in het Lidl-filiaal van Sterrebeek. Teammanager Patrick Lefevere waarschuwt de andere teams alvast.

Geen pure knecht in het achtkoppige gezelschap van Deceuninck-Quick.Step. Daar vindt Patrick Lefevere pakweg Yves Lampaert of Kasper Asgreen veel te goed voor. "We hopen minder verantwoordelijkheid te nemen", vertelde Lefevere. "Wij nemen altijd onze verantwoordelijkheid. Als je naar de andere ploegen kijkt: Lotto Soudal, Jumbo-Visma, ..."

"In het verleden waren we het enige team dat van bij de start werkte. Er was altijd een blauwe trui te zien. Het is tijd dat de anderen helpen als ze een sprint willen. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten niet meer profiteren. En misschien moeten wij eens een risico nemen. Deze keer hebben we geen renner mee zoals Declercq of Vermote."

"In het verleden waren we het enige team dat van bij de start werkte"

"Kasper was vorig jaar nog geen prof in april. Niemand kende hem. Maar hij heeft zoveel progressie gemaakt dat ik van hem niet kan verlangen dat hij iets zoals Declercq doet. Ook van Philippe Gilbert kon ik dat niet vragen. De eerste die we opofferen is normaal Kasper. Maar iedereen weet dat hij sterk is, dus hopelijk profiteren de anderen niet van zijn PK's", aldus Lefevere

Het grote doel is een ritzege. Viviani is in de sprints misschien wel de grootste kanshebber. "Wat ik van hem verwacht? Dat hij beter is dan in Giro", lacht de teammanager. "Hij was daar helemaal de kluts kwijt door een - voor ons - onterechte beslissing. Maar nu is hij top: conditioneel en mentaal. We mogen bijna niet falen."

Niet zoals met Kittel

"Maar enkele jaren geleden dachten we ook dat we niet konden geklopt worden met Kittel, maar we werden drie keer geklopt door Cavendish. We stonden meteen weer met onze voetjes op de grond."

"We hebben zwaar ingezet op Viviani. Anders hadden we geen vier man in zijn dienst. Maar als de anderen er met hun pet naar gooien, dan moeten ze opletten dat ze het niet terug in hun gezicht krijgen. Dat Groenewegen misschien wel de snelste is? Samen met Elia, ja. Maar als we er niet in geloven, kunnen we beter de bus naar huis nemen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties