Richie Porte is klaar voor de strijd: "Die ritten zullen beslissend zijn"
Redactie
| 0 reacties

De laatste drie ritten in de Alpen zullen beslissend zijn volgens Richie Porte

Richie Porte is klaar voor de strijd: "Die ritten zullen beslissend zijn"
Foto: © photonews

Richie Porte is, ondanks een seizoen met veel pech, de absolute kopman bij Trek-Segafredo. De Australiër is de laatste weken beter en beter bezig en dus zullen andere renners met hem rekening moeten houden. Zelf hoopt hij op een goede race.

Richie Porte is naar eigen zeggen klaar voor de Tour de France. Hij kende een moeilijk seizoen, maar hij heeft veelbelovende dingen laten zien in de ronde van Californië en in de Dauphiné. Zelf hoopt hij op een goede race. 

"Het is nog niet het seizoen geweest zoals het moest zijn, maar de vorm is goed en nu is het kwestie van gezond te blijven. Mijn raceprogramma moest aangepast worden, dus het is anders, maar ik voel dat ik er klaar voor ben", aldus Porte op de persconferentie voor de Tour de France.

Alpenritten

Volgens Porte zal de beslissing pas vallen in de laatste drie Alpenritten. "Ik denk niet dat er een ploeg zal zijn dat het daar kan controleren. Daar zal ook de beslissing vallen, want die ritten gaan zeer hard worden."

Mollema

Wie er ook bij is in deze Tour, is Bauke Mollema. Hij moet een knecht worden van Porte in de bergen. De Australiër is blij dat Mollema er bij is. "Bauke is als vijfde uit de Giro gekomen, dus het is een goede kaart om uit te spelen."

"Hij is een solide klimmer en hij heeft een goed trainingskamp achter de rug. Ik voel dat hij er voor mij zal zijn wanneer ik hem nodig heb. Bauke zal ook zeker voor een eigen ritoverwinning kunnen gaan", aldus Porte over Mollema.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties